Registrering LB-fakturor med automatik
<< Gå tillbaka
  Område
Transporter och transportadministration
  Ort
Norrtälge
  Ekonomisystem
XOR Compact
  Löneprogram
XOR LÖN
  Andra program
Många
  Antal personer på kontor
ca 20 personer
Registrering LB-fakturor med automatik

TUAB AB ingår United Logistics Group 11aaa


Outsourcing av transporter och transportadministration är ett sätt att stärka konkurrenskraften

Transporter kan bli en ny möjlighet att konkurrera med. Ett sätt att höja er kostnadseffektivitet, eller att öka er servicegrad. Kanske rent av ett sätt att bredda ert totala erbjudande. Ibland ser vi att transportlösningen är en viktig del av hela affären- eller att den borde vara det

På TUAB har vi utvecklat ett koncept för att effektivisera, sköta och administrera företags transporter och transportadministration.

Kontoret är beläget i Norrtälje som ligger cirka 7 mil norr om Stockholm uppe i Roslagen.

Datormiljö hos TUAB är komplicerat. Driften är överlämnat till Driftcentralen. Det var John Lybec hos Driftcentralen som tog kontakt med M-DATA. Frågan var om det var teknist möjligt att göra en applikation som kunde importera det växande skara av Schenkel leverantörsfakturor från av Access databas till XOR Compact. Kravet var att det skulle skapas en reskontrapost och motsvarande verifikat. Antalet inkomma Schenkel leverantörsfakturor var ca. 300 dagligen.


SYSTEM FÖRE

EFTER

Flaskhals
Registrering av leverantörsfakturor till reskontra i XOR Compact. Det flitigaste är Schenker, som är huvudleverantör. Det kommer in hundratals, med jämn flöde.

EDI fakturor
Eftersom fakturor från Scenker var sk. EDI-fakturor, dvs de kom elektroniskt, det var ännu ett skäl som gjorde att det arbetades för att kunna börja importera direkt från de inkommande filer.

Objekt
TUAB ´s verksamhet som något är beroende av att kunna följa objekt redovisningen. Alla uppdrag som görs för kunders räkning ska kunna särredovisas vidare i ekonomisystem.

Manuell registrering
Ekonomiavdelning har registrerat manuellt alla inkommande leverantörsfakturor och samband med det angett tillhörande objektnummer.

€asy Control
Idag kan användare på ekonomiavdelning känna sig lugnare. Med hjälp av det inbyggda funktion i €asy Control kan de inkomna leverantörsfakturor registreras med några musklick.

Logist gränsnitt
Användaren väljer vilket tidsperiod som ska registreras, klickar överföringen i gång, €asy Control gör det, i sin takt.

Fullständigt registrering
LB-fakturan registreras i reskontra, objekt register blir uppdaterat, verifikat blir registrerat. Allt detta sker med en jämn fart.

Månadsbokslut
Om man vill styra av redovisningsskäl när kostnader bokföras, kan det med hjälp av inbyggda kalender i €asy Control kan registreringar göras vid månadsskift enkelt.


Återrapport av LB-betalningar
Förutom att skapa betalnings filer centraliserat med €asy Control, har TUAB även återrapportering direkt till reskontra från filer med hjälp av €asy Control.

Tidsvinster
TUAB har gjort omfattande tidsvinster med systemuppdatering. Man är glad inom TUAB ¨s ekonomiavdelning att de har kunna arbeta vidare med det inlärda XOR Compact och att dessutom fått ett ordenligt flyt i de många gånger monotona arbetsrutinerna.


RAPPORTERING FÖRE

EFTER

Växande behov
TUAB har hela tiden expanderat både till antalet kunder och samtidigt har omsättning ökat statigt.

Rapportering
Företagsledning har med ljus och lycka letat efter en pålitligt, prisvärd, anpassningsbart systen som kan läsa av direkt från ekonomisystem.

Mellanting
Eftersom det finns många sådana program på marknader, gemensamt för dessa är att de arbetar mot SQL.

Beslut
Med facit i handen, TUAB ville behålla XOR Compact. Dessutom var rapporteringsverktyg nödvändig. En tekniskt kompetens kopplades in och TUAB kom fram till att en överföringsprogram behövdes som skyfflar över allt från XOR Compact´s databas till en SQL.


€asy Control
Med en inbyggd del i €asy Control kan ingående saldo, bugjet, konto och kunderna överföras til det ordningsgjort SQL.

Tabellstruktur
Leverantör av rapportering har givit specifikationer vilka värde som skulle överföras. Verifikat, fakturering och bokförda kostnader.

Nattlika överföringar
Idag finns en liten programsnutt som vaknar till liv efter en given klockslag och kopierar uppgifter från XOR Compact, bearbetar det och skriver in det i SQL. Förutom redovisnings delen, tas även alla nyinkomna kunder från registret.

Färsk statistik
Lösning som är levererat av MDATA gör att TUAB har kunnat förena en modern databas teknologi med en annan typ av databas som XOR Compact använder sig av.